torsdag, oktober 04, 2012

Jag var så glad att vara svensk...men.....

Alltså..
Nu kan jag inte låta bli..jag måste skriva om det här.

Varenda dag läser man om slöseriet med skattepengarna och hur det bluffas och förskingras i det ena och det andra och nu igår var det om detta med RUTavdragen .
Naturligtvis slungas det ju ut miljarder dit det inte hör hemma.

Samma med Fas 3 ..
Jag läste i någon annan artikel för någon dag sedan att arbetsgivaren kan få upp till 16 800 :- för en fas 3:are som själv får 230:- om dagen för att utföra ett jobb som inte får kallas ett vanligt jobb utan det ska vara nåt som inte är behövligt. Därför måste alltså arbetsgivaren anpassa en sådan plats, vilket kostar staten pengar.
Men likafullt sätter man fas 3:aren att utföra riktiga jobb för en skitsumma som är lägre än existensminimum.

Sedan dessa tvångsarbeten
Man fattar inte att andra tycker att det är okej att låta andra behandlas på detta sätt.
Och sen Reinfeldts jobbpakt...han som skrävlar om att satsa på arbete för unga !??!?!
Fy fan viket skämt och vilken jävla pajas han är!!!
Håna Socialdemokraterna & kalla dom för bidragslinjen, när bidragen har ökat med över 100% och över 40% av dom är arbetslösa utförsäkrade!!! Och det ska fortsätta så med den regering vi har om dom får sitta kvar.

När folk röstar på Moderaterna så undrar jag...är dom ens medvetna om vad dom röstar på och utsätter andra människor för med sina val, eller är man helt enkelt så insnöad på sig och sitt eget att man struntar i att följa utveklingen och hur det slår ut på andra, så länge man själv har så man klarar sig och man därför väljer att blunda för hur det ser ut ?!?!?
I så fall har jag större förståelse för att tyskarna röstade på Hitler, för vem vill gå emot en sån utan att riskera sitt eget liv , mer än en feg jävel ?!?!

Det här bestraffning/belöningssystemet som regeringen har satt i gång ...vad är det för jävla dumma påhitt då??
Värsta är ju att skolor/elever också får lida för det, där det är fattigare kommuner.
Här gör man alltså skillnad på elevens ekonomiska bakgrund huruvida den har rätt att få bättre betyg eller inte, samt att boplatsen avgör i stora delar hur det ska gå.
Alla barn är därmed inte lika värda i Sverige utan som i USA så har vi de "finare och patrasket" .
 Finfolket och tjänstehjonen från 1800-talet är tillbaka i det land som en gång var ledande för välfärd och lika rättigheter för alla...så är det inte längre utan vi ramlar ner pinne efter pinne när det kommer till fattigdom, utbildning, vård, arbete m.m.
Min son går sista året i gymnasiet blir 20 år om 16 månader...Får se hur länge till vi tvingas försörja honom sen när han blir utan studiebidraget som ligger på samma nivå som barnbidraget sedan 2005.
Tal om jobb lär det ju knappast bli och låna pengar för att gå högskola..dumt att sätta barn i skuld innan dom ens har inkomst resonerar jag. Vad garaneterar att han ens har jobb den dagen med den ökade arbetslösheten som råder och man läser dagligen om företag industrier som konkar eller säljs ut och folk permiteras och sägs upp...

Man var stolt en gång att vara svensk och bo i ett land som värnade om sina egna.
Men idag är det mer likt Hitlers Tyskland och jag skäms som fan över att det finns likadana här som fullkomligt skiter i sina grannar och nära och hur illa dom far av regeingens sätt att ta ifrån dom...bara man själv får en hunka mer i börsen.

1 kommentar:

Camilla sa...

Kunde inte skriva det bättre själv.
Kram på dig!