onsdag, oktober 10, 2012

rasister är vi allihopa.

Det pågår en debatt en om Bosse Hanssons uttalande "inte en svarting till".
Dumt att uttala sig så...eller ??!?!

Jag är väldigt trött på detta jagande efter rasism i precis allting.
Så till den milda grad att jag snart inte kan ta det på allvar längre.

Man söker rasism i precis allting..Tintin, Kinapuffs figuren, Sweetheart you name it.
( dom mest högaktuella på sistone)

Ett svart par för några år sedan förlorade sitt barn p.g.a inkompetent personal på förlossningen.
Det var "rasism"..inte tal om att hundratals svenska kvinnor råkar ut för samma sak både före och efter.

Det är rasistiskt och diskriminerande att säga "svarting" men inte ett ord om uttalandet "gammal dinosaurie som sina gelikar" där man drar in alla gamla människor under en och samma kam?!?!?

Invandrare kan skrika nazzehora, jävla rasist, svennebanan, white trash etc, men det blir inga skriverier om sånt. Dom kallar sig själva blattar,svartskallar , nigger o.s.v ,,men säger en vit så då är man rasist ?!?!?!

Jag har normalt inga problem med folks härkomst, hudfärg eller bakgrund.
Men jag börjar känna mer oh mer irritation över att det är så enväldigt detta förfarande över hur man får bete sig och "respekten" man ska visa för att inte kallas rasist.
OM jag ska visa respekt för andra så förväntar jag mig samma respekt tillbaka oavsett hudfärg religion,seder bruk o.s.v.
Man får den inte av mig bara för att det anses vara "politiskt korrekt".
Jag ska förtjäna den precis som andra ska förtjäna min ...

OM jag ska ta del i arbete emot rasismen, så förväntar jag mig att den ska fungera likadanat för ALLA,
och inte bara en utvald grupp där förfäderna blivit felbehandlade av idiotiska slavägare/rasister/nazister som ansåg sig vara bättre för snart hundra-hundratals år sedan.
Jag blir kränkt av att kallas rasist bara för att jag ibland använder uttryck som svartskalle,
neger, chippanes och dyl. För man använder liknande kränkande ord mot mig och jag tycker rasist är värre eftersom det hänvisar och associeras med tortyr, massmord, Hitler, experimenterande på andra,våldtäkt, nedvärderande, maktmissbruk o.s.v. Vilket jag inte alls vill ta del av eller ens ta på mig eller be om ursäkt för,, för jag fanns inte då, skulle aldrig delta i det utan tvärtom skulle göra allt som stod i min makt för att förhindra det.

Ordet Neger (kommer från niger) har blivit förfulat p.g.a att det missbrukats under låååååååång tid.
Men det betyder svart/mörk på latin. Ingenting kränkande med det i dess rätta benämning.

//Ungefär som orden kuk och fitta blivit förfulade för att man använder dom som beskrivning av kön, fastän ordet kuk kommer sig av kjuga och betyder "liten utväxt, eller utbuktning på stam" och fitta kommer från fit/fitja och betyder "våt ängsmark,sumpmark eller strandäng".//

Ordet negerboll betyder alltså med andra ord svart/mörkboll och ingenting annat.
Och hur någon kan ta illa vid sig av ett ord som riktas mot en ätbar "bakelse" får jag inte riktigt ihop?!?!
Det är ju inte som att det riktas mot någon person!
Däremot förstår jag att man ser det som stötande..precis som jag blir stött av att bi kallad rasist, vilket ju då kan tyckas märkligt för andra, eftersom jag använder mig av uttryck som svarting, chippanes och yada yada yada ....visserligen inga märkligare än ord som svennebanan, white trash, rasist etc.
Jag använder även uttryck som idiotjävel, snutjävel, korkade blondin, borgarpack, finnjävel, ungjävel,gubbjävel och andra ord som också ger uttryck för min ilska just för stunden..det betyder inte att jag hatar alla barn, poliser, moderater, ljushåriga, män eller finländare för det. Lika lite hatar jag en muslim, afrikan, turk, kines, japan o.s.v bara för att jag i ilskan ibland säger ord som verkar så.

Börjar man inte på allvar göra skillnad på rasism och "rasism"..då får det vara för min del..för jag orkar inte bli kallad rasist i tid och otid, bara för att jag gör som alla andra människor på jorden....jag svär och ger uttryck för en känsla ...sen böjer jag mig och bär hästhuvudet rasist då.
Fast då får man förvänta sig att jag kommer att kalla ALLA samma sak! För det är vi ALLIHOP!
För vi är alla människor som svär lite till mans som det passar!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag får frossbrytningar av allt detta jä-la tjat om rasism.Så fort man ger svar på tal i nåt sammanhang eller diskuterar med en utlänning (ooops!f,låt)jag menar förstås "citizen from another country" så dras rasism upp.det gör mig urförbannad! Jag blev kallad rasist en gång för att jag inte ville dansa med en svart kille...men gissa om han blev lång i ansiktet när jag slet upp foton ur plånboken på vår minsta sagt blandade familj där halva jordklotet är representerat...Killen var mer än salongsberusad,äcklig och kunde inte ta ett vettigt danssteg och det sa jag till honom!
Och så har vi detta med att man nu har börjat med halalslaktat kött i skolorna.(Grisar göra sig icke besvär mer än i undantagsfall)Nåde den som vågar tycka nåt om det,aja,baja...rasism!
Nu blev det mycket ord här,hahahaha men jag retar snart ihjäl mig på all skit (ursäkta språket :-)
Kramar om och önskar dig en skön kväll :-)

Redtoppskan som förstås glömt att logga in

.......